Taalpunt Badhoevedorp

Het Taalpunt is gevestigd in de Bibliotheek Badhoevedorp.

Het Taalhuis Haarlemmermeer bestaat vijf jaar. Op deze plek krijg je hulp en advies op het gebied van Nederlandse taal. Het is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en oefenen met spreken. Het Taalhuis heeft bij meerdere bibliotheken een Taalpunt, waar een taalvrijwilliger zit die informatie en advies kan geven. Bij het Taalpunt in de Bibliotheek Badhoevedorp helpt vrijwilliger Cor Loots.

Cor Loots is 63 jaar en komt uit Badhoevedorp: “Ik ben van oorsprong arts en werk graag met mensen. Ik wilde iets goeds doen, iets met het verwerven van taal. Toen kwam ik bij het Taalpunt terecht,” vertelt Cor. Bij het Taalpunt werkt hij achter de balie: “Mensen kunnen hier hulp en advies krijgen, bijvoorbeeld waar zij cursussen kunnen volgen of Nederlands kunnen oefenen.” Cor is sinds een paar maanden vrijwilliger en vindt het erg leuk om te doen. “Je loopt vaak tegen situaties aan die niet in het ‘boekje’ staan, waardoor het niet saai is en ik me niet snel zal vervelen. Ik probeer me altijd voor te stellen hoe het is om in een omgeving te zijn waarin je de taal niet machtig bent,” legt hij uit.

Een mooie ervaring voor Cor was de ontmoeting met Sidika Akman. Een Turkse mevrouw die toevallig in de bibliotheek was en de Taalpunt-banier zag staan. Sidika sprak thuis met haar kinderen al een beetje Nederlands en wilde zich verbeteren in de Nederlandse taal. Ze wist niet van het bestaan van het Taalhuis af, maar sprak Cor aan nadat ze de banier had gezien. Via het Taalhuis krijgt Sidika nu de kans zich verder te ontwikkelen. Ze heeft informatie gekregen over een taalcursus bij een taalschool en gaat daar binnenkort mee starten.

Ben of ken je iemand die hulp wil met de Nederlandse taal óf wil je vrijwilliger worden? Kom langs bij een van de Taalpunten in de bieb of mail naar taalhuis@debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Openingstijden:
Taalpunt Badhoevedorp: dinsdagen 10.00-12.00 uur
Taalpunt Nieuw-Vennep: woensdagen 15.00-17.00 uur
Taalpunt Hoofddorp-Centrale: woensdagen 13.00-16.00 uur

Adres:
De Bibliotheek Badhoevedorp
Snelliuslaan 35, Badhoevedorp

Telefoon: 020-6593409
E-mail: taalhuis@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Openingstijden:
Dinsdag: 10:00 – 12:00 uur