28 maart 2019

Feestelijke opening Taalpunt Nieuw-Vennep

We kunnen terugkijken op een mooie en feestelijke opening van het Taalpunt in Nieuw-Vennep! Om de zichtbaarheid en bereikbaarheid van het Taalhuis Haarlemmermeer te vergroten, is in de Bibliotheek van Nieuw-Vennep een Taalpunt gerealiseerd.


Op woensdag 27 maart vond de opening van dit Taalpunt in Nieuw-Vennep plaats. Directeur van de Bibliotheek Haarlemmermeer Clinton Feurich heette iedereen welkom, waarna de ervaren Taalhuisbalievrijwilligers Manon en Momoo in een kort interview vertelden waarom ze balievrijwilliger zijn geworden en wat er zo leuk/belangrijk is aan dit vrijwilligerswerk.

Dat er ook een grote behoefte was aan een Taalpunt in een andere kern in de Haarlemmermeer, heeft wethouder Marjolein Steffens prachtig verwoord.

Dit zette ze kracht bij door met de knip van een schaar het Taalpunt officieel voor geopend te verklaren! Vervolgens heeft woordkunstenaar Meliza de Vries het gedicht ‘Wereldadapter’ voorgedragen, waarna men bij haar kon aanschuiven voor de creatieve workshop ‘Buiten het Boekje’. Prachtig versierde boeken waren het resultaat!

Het geheel werd muzikaal omlijst door zanger/gitarist Jost Oosterbaan.

Laat deze opening het startpunt zijn voor een goed bezocht en bloeiend Taalpunt waarnaar laaggeletterden en andere taalvragers hun weg weten te vinden! Het Taalpunt in de Bibliotheek van Nieuw-Vennep is elke woensdag van 14:00 – 17:00 uur geopend. Het is onderdeel van het Taalhuis en men kan hiernaartoe (worden doorverwezen) voor advies over een passende (digi-)taalcursus, overzicht van aanbod in de buurt en aanmelding als vrijwilliger. De nieuwe, enthousiaste Taalpuntvrijwilligers Wilma en Clara staan als eerste aanspreekpunt voor iedereen klaar om alle vragen te beantwoorden.