4 augustus 2021

Dag van de Alfabetisering: 10 september 2021

Het Taalhuis organiseerde op vrijdag 10 september de jaarlijkse Dag van de Alfabetisering om de Nederlandse taal te vieren.
Deze dag vond plaats in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Iedereen was welkom, ongeacht het taalniveau.

De Dag van de Alfabetisering van het Taalhuis was een ontzettend leuke, afwisselende dag die geheel in het teken van de Nederlandse taal én ontmoeting stond.

Er werd fanatiek meegedaan aan de quiz van Petra Visser van Stichting LiSalaam, waarna de deelnemende groepjes een heuse oorkonde ontvingen. Ook het lunchteam van Pier K had zichzelf overtroffen; iedereen verorberde met smaak de lunch en het lunchteam werd dan ook getrakteerd op een luid applaus. Vervolgens kon iedereen bij het onderdeel ‘Zing NL’ uit volle borst meezingen met enkele oer-Nederlandse liedjes zoals Tulpen uit Amsterdam. Deze werden besproken en voorgedragen door Marianne Koopman, muziekdocent van Pier K, met pianobegeleiding van Nick van den Bos. De dag werd al dansend afgesloten met de swingende muziek van een Syrische band, waarna iedereen weer op adem kon komen tijdens de borrel bij het Duyckercafé.

Onze dank gaat verder uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de dag, zowel op als achter het podium.

Programma:

10:30 uur: Inloop Podiumzaal
10:45 uur: Welkom
11:00 – 12:00 uur: Quiz van Petra Visser (Stichting LiSalaam)
12:00 – 13:00 uur: Lunch in Duyckercafé
13:00 – 15:00 uur: Zing NL in Podiumzaal met muzikale begeleiding van Marianne Koopman en Nick van den Bos (docenten van Pier K)
15:00 – 16:00 uur: Afsluitende borrel in Duyckercafé met live Syrische muziek

We organiseren een quiz over Nederlandse liedjes, een lunch en de activiteit ‘Zing NL’ van Pier K, waarbij je kunt meezingen met echte Nederlandse liedjes. De dag eindigt met een feestelijke borrel en live Syrische muziek.